Keväinen suklaamoussekakku

By |2017-04-26T14:31:11+03:00April 26th, 2017|Food, Recipes, Reseptit, Ruoka|

Suklaamoussekakku on nopea ja helppo valmistaa. Tämä resepti sopii loistavasti kevään juhliin ja rientoihin, tai vaikkapa makeaan hemmotteluhetkeen. Suklaamoussekakkua varten tarvitset seuraavat raaka-aineet: tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 54−70 %), vispikermaa, valmiin kakkupohjan ja appelsiinihilloa tai marmeladia. Tällä ohjeella valmistat 1−2 kakkua riippuen kakun korkeudesta. Kakkuvuoan halkaisija on 24 cm. Suklaamoussekakku Tummaa suklaata 500g Vispikermaa 12,5 dl [...]

Makumatka Budapestissa

By |2017-04-21T17:26:33+03:00April 20th, 2017|Food, Matka, Ruoka, Tips, Vinkit|

Kevät saapuu Suomeen hitaasti ja monen mutkan kautta. Sään vaihdellessa lämpimien aurinkoisten päivien ja loskasateen välillä, oli maaliskuu oiva aika pakata laukku ja karata hieman etelämpään. Tällä kertaa matkakohteena Unkarin Budapest. Moni kuvailee Budapestia ”Keski-Euroopan pieneksi Pariisiksi” – kaupungiksi, jossa riittää nähtävyyksiä ja elämyksiä. Minä innokkaana matkailijana olin jo ennen lähtöä kartoittanut itseäni (ja matkakumppaniani) [...]

Mieli muistaa maut

By |2017-09-06T15:18:47+03:00March 11th, 2017|Food, Ruoka, Theron, Yleinen|

Kerran muistelen kuulleeni, että tapahtumaan osallistuvat henkilöt olisi jätetty liian vähälle tarjoilulle. Tai tarkemmin ajateltuna, ruokaa oli kyllä tarjolla tarpeeksi ja se oli maukasta, mutta ajoitus oli turhan myöhäinen. Osallistujat saapuivat tapahtumaan suoraan töistä myöhään iltapäivällä ja olisivat kaivanneet jotakin pientä huikopalaa, vaikkapa kupposen kahvia tai vähintäänkin vettä. Jostakin syystä kaikki tarjoilut oli päätetty järjestää [...]

Welcome to Philippos’ Winter Wonderland 1-year birthday party!

By |2017-02-02T11:40:53+02:00January 18th, 2017|Birthday party, Events, Food, People, Ruoka, Tapahtumat, Yleinen|

Towards the end of 2015 on December 14, I was blessed to welcome our baby boy Philippos into our lives. Last month, he became 1 year old! I planned a small gathering of friends and family to celebrate our baby's first birthday with the catering provided by Theron Catering. First birthday parties are really for [...]

Mitä sitä vain itselleen hilloamaan?

By |2017-02-02T11:40:53+02:00November 11th, 2016|Food, Perinteet, Reseptit, Ruoka, Theron, Vinkit, Yleinen|

Hillotaan, pikkelöidään, marmeloidaan, chutneytään,  kompottoidaan... vai miten sen nyt kukin tahtoo säilöä tahi tuunata herkkujaan. Oli keino mikä hyvänsä, varmasti tulee hyvää. Tässä jaksossa keskitymme pikkelöintiin. Pikkelöinti ei ole säilöntää. Sen avulla kasviksiin loihditaan potkua muutamassa minuutissa, kun haponhimo iskee tai tulee ikävä mummoa: Isoäidin hölskykurkut ovat pikkelöinin aatelia. Näin se tapahtuu Pikkelöinnissä voit käyttää helppoa [...]

Makumatka Prahassa

By |2017-02-02T11:40:54+02:00October 11th, 2016|Food, Matka, Ruoka, Tips, Vinkit, Yleinen|

”Jos Euroopan kaupungit olisivat kaulakoruja, Praha olisi timantti helmien seassa.” – Sanonta, tuntematon lähde. Kevättä odotellessa tuli sellainen olo, että olisi hyvä ottaa pieni tauko arjesta, ladata pattereita ja kokea jotain uutta ja virkistävää. Matka varattiin ystävättären kanssa, ja sateisten viikkojen jälkeen koitti lähtöpäivä. Praha odotti meitä uutena, tuntemattomana kohteena ja emännöi meitä pitkän viikonlopun [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top