Äitenpäivä ja kauniit ruokamuistot

By |2018-03-27T14:42:10+03:00May 11th, 2017|Badenbaden, Haastattelut, Ihmiset, Interviews, Isosaari, People, Theron|

"Ken kodin valmisti herttaiseksi, ken lapsen parhaimmat riemut keksi ja herkät kyynelet pyyhki pois?" - Hilja Haahti Meidän perheessä äiti ja isoäiti olivat keittiön hengettäret, jotka loihtivat toinen toistaan nautinnollisia herkkuja perheelleen. Muistan heidän lämpöiset halaukset ja kannustavat sanat – kuin myös monen monta kutsua ruokapöytään ja tuokiota sen ääressä perheen kesken. Meidän äiti ei [...]

Mieli muistaa maut

By |2017-09-06T15:18:47+03:00March 11th, 2017|Food, Ruoka, Theron, Yleinen|

Kerran muistelen kuulleeni, että tapahtumaan osallistuvat henkilöt olisi jätetty liian vähälle tarjoilulle. Tai tarkemmin ajateltuna, ruokaa oli kyllä tarjolla tarpeeksi ja se oli maukasta, mutta ajoitus oli turhan myöhäinen. Osallistujat saapuivat tapahtumaan suoraan töistä myöhään iltapäivällä ja olisivat kaivanneet jotakin pientä huikopalaa, vaikkapa kupposen kahvia tai vähintäänkin vettä. Jostakin syystä kaikki tarjoilut oli päätetty järjestää [...]

Mitä sitä vain itselleen hilloamaan?

By |2017-02-02T11:40:53+02:00November 11th, 2016|Food, Perinteet, Reseptit, Ruoka, Theron, Vinkit, Yleinen|

Hillotaan, pikkelöidään, marmeloidaan, chutneytään,  kompottoidaan... vai miten sen nyt kukin tahtoo säilöä tahi tuunata herkkujaan. Oli keino mikä hyvänsä, varmasti tulee hyvää. Tässä jaksossa keskitymme pikkelöintiin. Pikkelöinti ei ole säilöntää. Sen avulla kasviksiin loihditaan potkua muutamassa minuutissa, kun haponhimo iskee tai tulee ikävä mummoa: Isoäidin hölskykurkut ovat pikkelöinin aatelia. Näin se tapahtuu Pikkelöinnissä voit käyttää helppoa [...]

Book now! Your *pikkujoulut* at Villa Andania

By |2017-09-08T14:35:41+03:00November 4th, 2016|Christmas, Food, Themes, Theron, Yleinen|

The first snow has fallen in Finland this week and many already dream about Christmas while enjoying the first snowflakes! And what's the one thing everyone is longing for around Christmas time? Pikkujoulu parties, of course! Pikkujoulu ('little Christmas' in Finnish) is a pre-Christmas tradition to celebrate with family, friends and colleagues with an abundance of food and drinks [...]

Uutta kohden Unioninkadulla

By |2017-09-08T14:47:48+03:00October 4th, 2016|Theron, Yleinen|

Alkusyksyisenä iltapäivänä joukko Theronin työntekijöitä astuu Unioninkadun juhlahuoneistojen tiloihin. Askeleet suuntaavat portaikkoon, kohti holvikellaria. Tunnelmallisen holvikaton alta löytyy juuri sopivan kokoinen neuvottelutila, jonka intensiivinen tunnelma luo oivat puitteet palaverille. Illan teemana on tarjousten tekeminen, ja pian kellarissa jaetaan tietoa ja mietitään yhdessä uusia ideoita. Theronin syksy on alkanut vauhdikkaasti useiden uudistusten myötä. Lounasravintoloissa on lanseerattu [...]

Kesätyöntekijän mietteitä

By |2017-02-02T11:40:55+02:00August 9th, 2016|Haastattelut, Ihmiset, Theron|

Lounasaika on juuri päättynyt Theron Cateringin Neilikkatien lounasravintolassa Tikkurilassa. Vaikka ravintolasalissa ei ole enää asiakkaita, on tunnelma työntäyteinen. Keittiöstä kantautuu kiireen ääniä, ja salin puolella linjastoa siistitään rivakasti lounaan jäljiltä. Yksi ravintolan työntekijöistä keskeyttää työnsä hetkeksi. Hän kättelee kohteliaasti ja esittelee itsensä. Hän on kesätyöntekijä, vantaalainen Jimi Koistinen. Istuudumme pöydän ääreen, ja Koistinen kertoo kokemuksistaan [...]

Uusimmat postaukset

Go to Top